18 Mayıs 2024 Cumartesi

Romantik Komedi Yabancı Film Önerileri

Karışık çok beğendiğim filmlerden oluşan bir liste yapmaya karar verdim. Daha çok romantik komedi tarz olacak:))) Böyle çok dram konulu filmler beklemeyin hem ağlayarak kendimizi yormayalım. Eğlenceli anlamlı ve mesaj içeren filmleri ekleyeceğim. İlerde dram eklersem de şaşırmayın:)
~

Balayımsı 2024

Son zamanlarda izlediğim en güzel filmlerden birtanesi anlaşmalı evlilik devamı en iyisi kesinlikle izlemelisin çokk seveceksin:) Orijinal adı: Shahr zii aleasal, Honeymoonish

Konusu: Yeni evli bir çiftin balayı sırasında eşler neredeyse her açıdan farklı olduklarını keşfederler. Bakalım bu zıt kutuplar birbirini çekmeyi başaracak mı?

Oyuncular: Nour Al Ghandour, Mahmoud Boushahri
***

Aşk Duvarın Ötesinde 2024

Aşk Duvarın Ötesinde - Love, Divided 2024 yapımı olan çok tatlı çerezlik tadında mutlaka izleyin :)

Konusu: Valentina, hayata yeniden başlayan genç bir piyanisttir. Komşusu David ise gürültüden nefret eden bir mucittir. İkilinin arasında sadece kağıt inceliğinde bir duvar bulunmaktadır, bu da onları bir araya getirmeye hazırdır. Valentina, seçmelere hazırlanan genç bir piyanisttir. O, sadece tam bir sessizlik içinde konsantre olabilen bir performans mucidesidir. 

Birbirinden sadece kağıt inceliğinde bir duvarla ayrılan bitişik apartman dairelerinde birbirleriyle uyum içinde yaşamayı öğrenebilecekler mi? 

Duvarın içinden romantizm çiçek açacak mı?

Oyuncular:  Aitana Ocaña, Fernando Guallar
***

He's All That 2021

Türkçe adı, 
İşte Böyle Bir Oğlan Netflix'de var. Çoğu yerde kötü yorumlar yapılmış büyük aktörler neden liseli rolünde çok saçma normal yani hangi film ve dizilerde bu tür görmüyoruz ki izle beğenirsen devam edersin beğenmesen izlemezsin, gayet iyiydi çerezlik bir film.

Konusu: "İşte Böyle Bir Oğlan", 1999 yapımı gençlik filmi klasiği "İşte Böyle Bir Kız"ın orijinal senaryosunu yeniden uyarlıyor. Günümüzde geçen film, okulun en ezik erkeğini (Tanner Buchanan) mezuniyet balosu kralına çevirmesi için yapılan meydan okumayı kabul eden bir sosyal medya fenomeninin (Addison Rae) öyküsünü anlatıyor.

Oyuncular:  Addison Rae, Tanner Buchanan
***

DJ Cinderella 2019

Kül kedisi hikayesine modern bir bakış açısıyla yeniden yorumlanmış çok tatlı gençlik konulu romantik komedi tarzı bu filmi kesinlikle izlemenizi tavsiye ediyorum.

Konusu:  Aşka inancını kaybetmiş bir DJ kariyerine odaklanmış ve kendi yolunda hayatını kurmaya kararlıdır. Fakat beklenmedik anda aşık olur ve hayatı bir “remix”e dönüşür.

Oyuncular: 
Maisa Silva, Filipe Bragança, Fernanda Paes Leme, Elisa Pinheiro, Miriam Freeland 
***

Confessions of an Invisible Girl 2021

Gençlik konulu bir film getirdim. Küçük mesajlara yer vermesi filmin en güzel yani. İzlemenizi tavsiye ediyorum:)

Konusu: Tete, zeki ama asosyal bir kızdır. İşsiz ebeveynleri ile büyükanne ve büyükbabasının yanına taşınan Tete, yeni bir okula başlayacak olmaktan dolayı tedirgindir. Okulun popüler kızın kendisi için yapacaklarından bihaber olan Tete, arkadaş edinmek için elinden geleni yapar.

Oyuncular: Klara Castanho, Bessa Zeca, Gustavo Sampaio, Kíria Malheiros, Júlia Gomes, Fernanda Concon, Tom Cabral
***

A Perfect Pairing 2022

Uzun zaman sonra izlediğim en samimi en tatlı romantik komedi bir film mutlaka izlemelisiniz. Bayıldım nasıl bitiğini bile anlamyorsun. Netflix'de var. Türkçe adı, Kusursuz Uyum:)

Konusu: Büyük bir müşteri bulmak için Avustralya’daki bir istasyona giden ve orada bir çiftlik işçisi olarak çalışmaya başlayan ve engebeli bir yerel ile kıvılcım yaratan, çalışkan bir LA şarap şirketi yöneticisini konu alıyor.

Filmin oyuncu kadrosunda, Victoria Justice, Adam Demos
***

Me Before You - Senden Önce Ben 2016

Yıllar önce izlemiştim kitabını okurken Netflix'de karşıma çıktı ve tekrar izledim. Anladım ki bu süreç boyunca hayatımda baya değişiklikler ve duygu değişimleri olmuş. Filmi izlerken ilk izlediğimden daha farklı bir his yaşadım ve gerçekten biraz da olsa duygu değişimlerimin olduğunu gözlemledim. Çok güzel bir film mutlaka izle!!

Konusu: Küçük bir kasabadaki bir kız, bakmakta olduğu felçli bir adamla beklenmedik bir bağ kurar.

Filmin oyuncu kadrosunda, Emilia Clarke, Sam Claflin, Janet McTeer
***

My Spy 2020

Ailecek izleyebileceğiniz bir filme mi ihtiyacınız var ya da benim iyi olmamı sağlayacak komik ve samimi bir filme ihtiyacım var diyorsan bu kesinlikle senin için izlemeni kesinlikle tavsiye ediyorum:))

Konusu: Ciddi bir CIA ajanına odaklanıyor. Ajan, gizli bir görev kapsamında bir aileyi gözetlemeye gönderilir. Ajanın kaderi ise dokuz yaşında olmasına rağmen yaşından olgun davranan ailenin kızı Sophie'nin ellerinde olacaktır.

Filmin oyuncu kadrosunda Dave Bautista, Chloe Coleman
***

Moxie 2021

Bir kez daha anlıyoruz ki bir kişiyken bin kişi olabiliyorsak yapamayacağımız şey yoktur. Yeter ki birlik olalım. Eminim bu filmi çok seveceksiniz. Çok akıcı ve çokta anlaşılır. Gerçi bazı konuları hemen geçmişler ama verilen mesajları hemen anlıyorsunuz. İzlemenizde fayda var.

Konusu: Moxie, lisesinin saçma cinsiyetçi kuralları ve okuldaki saygısız erkek arkadaşlarını protesto etmek için feminist bir devrim başlatan genç bir kızın hikayesini konu ediyor. 16 yaşındaki Vivian Carter, okulundan gerçek anlamda bıkmış olan genç bir kızdır. Vivian, lisesinin cinsiyetçi kıyafet kurallarından, koridorda maruz kaldığı tacizden ve okul yönetiminin futbol takımını sürekli övmesinden bunalmıştır. Tam da bu sırada annesinin, 90’lı yıllarda Rio Grrl adlı bir punk rock grubunun üyesi olduğunu öğrenen Vivian, annesinden ilham alarak harekete geçmeye karar verir. Okulundaki kızlara isimsiz olarak feminist bildiriler dağıtan genç kız, bir süre sonra emeklerinin karşılığını alarak birçok kızdan destek almaya başlar. Bu durum Vivian’ın bir kız devriminin yöneticisi haline gelmesine neden olur.

Filmin oyuncu kadrosunda Hadley Robinson, Lauren Tsai, Nico Hiraga, Patrick Schwarzenegger gibi isimler yer alıyor.
***

Anónima 2021

Bu filmi izleyince çok tanıdık gerçekte yaşanmış bir hikayeyi hatırladım ama bir sorun var gerçek hikaye filmde ki gibi bitmiyor. Bu çok üzücü umarım kimsenin başına gelmez. Sadece kalp kırıklığı.. Filmde geçen bir söz var, Filmler de yaşanan hiçbir şeyi gerçek hayatla karıştırmayın. Filmler bir dilim pasta gibidir.

Konusu: Yanlışlıkla atılan bir mesaj sanal bir arkadaşlığa dönüşür. Vale ve Alex, gerçek hayatta tanıştıklarının farkında olmadan birbirine kur yapmaya başlar.

Yanlışlıkla gönderilen bir mesaj Valeria ve Alex’in hayatlarının kesişmesine neden olur. Birbirlerini tanımadan mesajlaşmaya başlayan ikili aralarında sanal bir arkadaşlık geliştirir. Bir süre sonra ikisi arasında romantik bir yakınlaşma başlar. Ancak onların bilmediği şey gerçek hayatta da tanışmış olmalarıdır.

Filmin oyuncu kadrosunda Annie Cabello, Ralf, Estefi Merelles, Harold Azuara ve Alicia Vélez gibi isimler yer alıyor. Meksika yapımı olan filmin orijinal dili İspanyolca’dır.

Bu arada Türkçe adı, Selam Yabancı
***
Yorumlarınızı bekliyorum

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder