9 Ekim 2021 Cumartesi

Endonezya Filmleri İzle

Bu aralar benden çok istenen Endonezya Türkçe alt yazılı filmlerin bir listesi buyurun aslında çoğu biliniyor ama yinede arada bende dahil izlemediğim filmler çıktı. Sizde bir göz atın izlemediğiniz var mı diye..:)
~~

A Perfect Fit 2021

'Mükemmel Uyum'

Harika bir Netflix filmi getirdim. Çiftin uyumuna bayılacaksınız:)

Konusu: Saski adlı bir moda blogcusu, mükemmel bir çift ayakkabı bulmak için Bali'deki bir mağazayı ziyaret ettiğinde, yanlışlıkla kaderini değiştirir.

 Garin Nugroho tarafından yazılan ve Hadrah Daeng Ratu tarafından yönetilen A Perfect Fit, müzik, kehanet ve gelenek ile modernite arasındaki çatışmanın önemli bir rol oynadığı Bali'de geçen bir aşk hikayesidir.
***

Air Mata Surga 2015

'Cennetin Gözyaşları'

İzlediğim en anlamlı en güzel filmlerden birtanesiydi. İzlemeyen var mı daha bilmiyorum ama tavsiyeliktir.

Konusu: Akademik danışmanlığını yapan hocası ile evliliğini anlatan Fisya’nın hikayesi lakin evlendikten sonra acı olaylar yaşanıyor ve kızımız çok büyük fedakarlık yapıyor. Yanınızda Mendil bulunduracak bir dram içerir (:
***

Assalamualaikum Beijing 2014


'Selamünaleyküm Pekin'

Buda ilk izlediğim Endonezya filmlerinden birtanesiydi. Buda en güzellerinden..

Konusu: Asma Nadia "Selamünaleyküm Pekin" adlı romanından... Düğününe az kalan Esma, nişanlısının onu aldattığını öğrenir. Bunun üzerine Pekin'den arkadaşı sayesinde iş teklifi alan Esma, Pekin'e gider. Gezi rehberi olan Zhong Wen ile tanışır. Birbirlerinden hoşlanmaya başlayan bu ikiliyi neler bekliyordur? 

Kırdığın kalbin sahibine iyi bak. Yolun bir gün muhakkak ona çıkacaktır.

Not: Film hakkında ayrıntılı bilgi için TIKLA!

***

Jilbab Traveller: Love Sparks In Korea 2016



'Kore'de Aşk'

Bu filmi çok fazla hatırlamıyorum ama buda çok güzeldi.

Konusu: Tesettürlü bir seyyah olmak isteyen Rania'nın yolları Koreli bir fotoğrafçıyla kesişir. Hayallerine kavuşabilecek mi? Yoksa engellere mi takılı kalacak izleyip görelim.
***

Ketika Cinta Bertasbih 2009



'Seni Sevdiğimde..'


Bu filmi bende izlemedim açıkçası bunu izleme listeme aldım. 


Konusu: Çok baktım ama bulamadım konusu 2 bölümden oluşan TR alt yazılısı Youtube'da var izleyebilirsiniz.


Not: İlk 4 filmi Youtube'dan Türkçe Alt yazılı izleyebilirsiniz.
***

Cintaki Laki Laki Biasa 2016


'Sıradan Bir Adamın Aşkı'

Buda çok beğendiğim filmlerden bir tanesi çok tatlı ve anlamlı bir filmdi.

Konusu: Zengin bir aileden gelen Nania ile sıradan bir adamın aşkını anlatan filmimiz; yaşadıkları aşkı ve zorlukları anlatıyor. Asma Nadia’nın aynı adlı romanından uyarlanmıştır.
***

Surga Yang Tak Dirindukan 2015



'Kaçırılmayan Cennet'


Bunu da izlemedim ama çok güzel olduğunu söylüyorlar. Buda listemde..


Konusu: Entrikasız, art niyetsiz ve bir kadına ağır gelebilecek seçimlerden birini konu almış film. Okuduğum bir yorumda şöyle yazıyordu. Kalbinizin içindeki merhamet duygusunu öne çıkarmayı sağlıyor. Bu yüzden izlemelisiniz.
***

Surga Yang Tak Dirindukan 2017



Birinci filmi izlemediğimden bunu izlemedim. Ama yorumlar çok iyi kesin izlemeliyim.


Konusu: Yine üç insanın etrafında dönüyor ve fedakarlıklar.
***

99 Cahaya di Langit Eropa 2013



Bunu ve 2. sini izlemiştim 3. serisini izlemedim daha.. Buda film ve devamı gerçekten çok anlamlı izleyin derim.


Konusu: Endonezya'da başarılı bir öğrenci olan Rangga Almahendra yüksek lisans için eşi Hanum Rais ile birlikte Viyana'ya gider. Evde tek başına sıkılan Hanum bir dil kursuna kaydolur. Burada ilk kez gördüğü Fatma'nın tavır ve davranışlarından çok etkilenir. Müslüman olan ve başörtüsü dolayısı ile Avrupa'da karşılaştığı zorluklara rağmen Fatma'nın herkese karşı hoşgörü ve diyalog ile yaklaşması Hanum'u daha çok etkiler. Hanum, İslamiyet'i tam manası ile gurbetçi Türk Fatma'dan öğrenir. Daha sonra Avrupa gezisine çıkan Hanum, Avrupa'da tarihten kalan İslami izlerin olduğunu hayretle gözlemler. İlerleyen dostlukları sonrası ise Hanum ve Fatma İstanbul'a birlikte geziye gider.
~~

2. Bulan Terbelah Di Langit Amerika (2015)
3. Bulan Terbelah di Langit Amerika 2 (2016)
***

 Ayat Ayat Cinta 2008


'Sevgi Ayetleri'


Herkesin ilk izlediği filmlerinden bir tanesi çünkü benim içinde böyle.. 
İslam öyle değil diyen bir film!



Konusu: 11 Eylül sonrasındaki süreçte İslam’a ve Müslümanlara yönelik haksız iddialara İslam’ın gerçek yüzünü anlatma iddiasıyla karşılık vermek isteyen bir film.


Fakir bir ailenin çocuğu olan Endonezyalı bir gencin(Fahri) kazandığı bursla geldiği Mısır’ın El Ezher üniversitesinde başarılarıyla çevresindeki bayanların ilgisini çekmesi ve onların paylaşamadığı biri haline gelmesi anlatılıyor filmde.

Mısırda yaşayan Müslüman ve Hıristiyan ailelerin kızlarının yanında Amerikalı ve Almanyalı kadınların ilgisi de Fahri’nin üzerinde.Fahri ise bu durumu sadece Telakki derslerinin hocası ve bir anlamda şeyhi olan kişiyle paylaşmaktadır.

Fahri’nin ağzından olayların cereyan edişine göre İslam’da flörtün uygun olmadığı, yabancılara karşı ülkelerine iyi amaçlar için geldikleri takdirde hiçbir zarar verilmemesi gerektiği, mazlumlara ne şart altında olursa olsun yardım edilmesi gerektiği vurgulanıyor filmin muhtelif sahnelerinde. 
***

Ayat Ayat Cinta 2 2017



Konusu: Fahri, karısı Aisha'yı Gazze'de kaybettikten sonra hem o hiç gitmemiş gibi hayata tutunmaya devam eder hem de çevresindeki bayanların sevgi selinden kaçınmaya çabalar. İşte bu noktada Aisha'yı çok uzaklarda ararken aslında Aisha ona yakındır. Hülye ile yeni bir yaşama yelken açarken Fahri, Aisha'yı hiç ummadığı bir anda görecektir.

Peki Allah onlara nasıl bir yol açmıştır.
***

 Kukejar Cinta Ke Negeri Cina 2014



'Çin'de Sevgiyi Kovalamak'

Bunu da izlemedim ama ilk izleyeceğim galiba bu olacak.

Konusu: Bu film, Ninit Yunita tarafından yazılmış, aynı başlıkla yazılmış bir romanın uyarlamasıdır. İmam, Çin’den gelen bir Müslüman kız olan Jia Li’yle tanışmasıyla hayatı değişir. Artık herkes için hiçbir şey aynı olmayacaktır.
***

 Refrain 2013



İzlediğim en tatlı okul konulu bir filmdi. İzlemenizi kesinlikle öneriyorum. Bir ara sürekli film ostlarını dinliyordum.

Konusu: Nata ve Niki çocukluktan beri en iyi arkadaşlardır. Her konuda birbirlerini tamamlarlar. Ancak liseye geçince hayatlarında değişiklikler olmaya başlar. Nata ve Niki için yeni ilişkiler başlar. Ama Nata Niti'te aşıktır bir türlü açılamıyor. Acaba bu çocukluk arkadaşlarının birbirine olan bağlılıkları aşka dönüşebilecek mi?
Not: Film hakkında ayrıntılı bilgi için TIKLA!
***

 The Sinking of Van Der Wijck 2013

Konusu: Sosyal farklılıkların ve yaşam mücadelelerinin arka planıyla, Van der Wijck gemisinin yelken açmasıyla Zainuddin ve Hayati’nin gerçek aşkını anlatan bir trajedi.
***

Rudy Habibie 2016

Konusu: Rudy Habibie filmi, eski Endonezya cumhurbaşkanı Bacharudin Jusuf Habibie'nin bir mühendislik öğrencisi olarak Almanya'da geçirdiği dönemi anlatıyor.
Babasının isteği üzerine bir uçak yapma hayaliyle yola çıkan Rudy Aachen'deki diğer Endonezyalı öğrencilerle birlikte verdiği mücadele ile herkesi kendine hayran bırakıyor. Rudy'nin ilk aşkı Iliona'nın Rudy'nin ülkesine olan sevgisiyle rekabet etmesi gerekmektedir.
Not: Bachuradin Jusuf Habibie Almanya'da üniversite eğitimi gördüğü dönemde 23. Türkiye başbakanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan ile yakın arkadaş olmuştur. Filmde kendisine yer verilmiştir.
***

 Bulan Terbelah di Langit Amerika 2 / 2016

Konusu: Hanum (Acha Septriasa) ve Rangga (Abimana Aryasatya), işlerini bitirdikten sonra Viyana'ya dönmeye karar verdiklerinde, Hanum'un patronu, onlara bir grup Çinli Müslüman denizcinin ardında bıraktıkları gizemli hazineyi bulma görevi verir.
~.~
Not: Şu anlık bunlar var Endonezya Filmlerinden Türkçe Alt yazılı olarak sizinde bildiğiniz varsa yorumlarda belirtebilirsiniz. Listeye ekleyeyim. Yeni filmler güncellendikçe eklemeler yapacağım.
Yorumlarınızı bekliyorum.

16 yorum:

  1. Hangi siteden izleye biliriz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğendiğin filmin adını internete yazdığın vakit izleyebileceğin siteler çıkacaktır.

      Sil
  2. Selamün aleküm "kukejar cinta ke negeri cina" filmini hiçbir sitede Türkçe altyazılı olarak bulamadım. bu filmi tam ve altyazılı olarak izlediğiniz bir site varsa lütfen link bırakın. Eğer filmlerin Türkçeye çevrilmiş olanları yoksa lütfen sitenize eklemeyin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef bu filmi çevirem Tayland Drama sitesi kapandı başka bir sitede görürsem belirtirim.

      Sil
  3. Merhaba ayat ayat cinta 2 Türkçe altyazılı izlemek istiyorum ama hiçbir sitede bulamıyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Netlixde var olan sitelerde teliften dolayı silinmiş olabilir.

      Sil
  4. Habibie & Ainun'u izlemiştim 2012 yapımı olan. Rudy Habibie ile 3. filmi bulamıyorum. Yardımcı olur musunuz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanırım Netflixde var:))

      Sil
    2. Nasıl ya ben göremiyorum netflix'te. Zaten 7-8 tane endonezya filmi mevcut sadece. :(

      Sil
    3. O zaman yanılmış olabilirim kusura bakma ama bulursam mutlaka yazarım:)

      Sil
    4. Tamamdır, inşallah birimiz buluruz :) teşekkür ederim.

      Sil
    5. Rica ederim. İnşaallah :))

      Sil
    6. İnat box programına bakım

      Sil
  5. Hayırlı geceler acaba bu filmi nereden izlediniz bulamadım
    Cintaki Laki Laki Biasa

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba. Maalesef izlediğim site kapanmış. Başka bir site bulursam yazarım buraya:)

      Sil
    2. Teşekkürler umarım bulursunuz

      Sil