30 Eylül 2019 Pazartesi

Tale of Nok-Du 2019 Tarihi Kore Dizisi

Hep izlemiş ve sevmişizdir kızın erkek kılığında olması durumunda bu sefer tam tersi 'Ma Boy' mini dizisi gibi erkek kız kılığında ve aynı başrol kız rolünde Kim So-Hyun var. En güzeli de tarihi romantik komedi olması, nasıl ama harika bir haber değil mi?? :D
'Nok Du Masalı'

Hakkında:

Adı: The Tale of Nok-Du, The Joseon Romantic-Comedy Tale of Nok-Du
Tür: Tarihi, Romantik, Komedi
Yönetmen: Kim Dong-Whi
Senaryo: Hye Jin-Yang (webtoon), Im Ye-Jin, Baek So-Yeon
Yayınlanma Tarihi: 30 Eylül 2019 - 30 Kasım 2019
Yayınlanma Günleri: Pazartesi & Salı – 22:00 (günde iki bölüm)
Bölüm Sayısı: 32
Kanal: KBS2
Dil: Korece 
Ülke: Güney Kore 
***

Konusu:


Joseon Hanedanlığı döneminde geçmektedir. Jeon Nok-Du (Jang Dong-Yoon) soylu bir aileye mensuptur. Küçük bir kızla evlendirileceği için evden kaçar. Sadece kadınlardan oluşan gizemli bir topluluğun içine sızmak için kadın kılığına girer. Burada, gisaeng olması için eğitim alan ama gisaeng olmak istemeyen Dong Dong-Ju (Kim So-Hyun) adındaki genç bir kızla tanışır. Gerçekte bir kadın olmadığını ve neden kılık değiştirdiğini öğrenen Dong Dong-Ju’yu tehlikeli bir durumdan kurtarır ve onu evlatlık kızı olarak yanına alır. Böylece, 1 yıl boyunca bu toplulukla yaşamaya karar verir.

***

Oyuncular:


Jang Dong-Yoon, Jeon Nok-Du rolünde..
Yakışıklı, zeki ve fiziksel gücü oldukça iyi birisidir. Soylu bir ailenin oğludur ve Joseon Hanedanlığı'nın en büyük generali olma hayali kurmaktadır. Ailesi tarafından kendisinden oldukça küçük bir kızla evlendirilmek istenmektedir. Bu evliliğe karşı olduğu için evden kaçar. Saklanmak için sadece kadınlardan oluşan bir köye gider ve kadın kılığına girer.
~~
Kim So-Hyun, Dong Dong-Ju rolünde..
Sakar ve asabi birisidir. Akılına geleni söylemekten çekinmez. Ancak herkesten sakladığı bir sırrı vardır. Ritim ve müzik duygusu sıfırdır. Ancak eline herhangi bir alet verildiğinde her şeyi yapabilme yeteneğine sahiptir. Bu yüzden yaşadığı köyde ona 'Jang Young-Sil' ismini takmışlar.
~~
Kang Tae-Oh, yemek pişirmede yetenekli olan Cha Yul-Mu rolünde.. 
Sakladığı çok fazla sır vardır. Yakışıklı birisidir ve bu yüzden kadınlar arasında popülerdir. Ancak onun gözü çocukluk zamanları ile ilgili özel bir bağlı olan Dong Dong-Ju’dan  başkasını görmemektedir.
~~
Jung Joon-Ho, Joseon Kralı Gwanghae rolünde.. 
İktidar olmanın verdiği gücün cazibesine kapılmış, hırslı ve yalnız bir kraldır.
***
Fragman:


***
Not: En güzel Tarihi Kore dizi önerileri için Tıklayın!!
Yorumlarınızı bekliyorum

4 yorum:

  1. Allah aşkına dizi çevirin ya diğer dizileri bir gün sonra çeviriyordunuz meraktan ölecem diziyi izlemek istiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dizi güncel olduğu için çeviren arkadaşlarda sıkıntı olabiliyor.

      Sil
  2. Ay bu ne tatliş bir dizi, bu kızla çocuğun sahneleri izlerken gözlerimden kalpler fışkırıyo. Bu dizideki kadın gücüne hasta oldum, İyiki sitende görmüşümde izlemişim. Ama ama gene hata yaptım güncel diziye başladım :( ve bekle dur... BU çocuğun kız hali, kızın erkek hali ayrı tatlı.. Demem o ki sayende çoook güzel bir dizilere başladım, iyiki siten google da çıkmış karşıma :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim çok sevindim senin adına.. ben daha başlamadım bu diziye biriktirip öyle izleyeceğim :D

      Sil