9 Ekim 2023 Pazartesi

Kore Film Önerileri

Zamanında ve izledikçe beğendiğim Kore filmlerin bir listesi tavsiyelerinizi de bekliyor olacağım:)
~~

Ballerina 2023

Netflix'den izlediğim Türkçe adı, Balerin olan bu filmi kesinlikle izlemenizi tavsiye ediyorum. My Name dizisini anımsattı. Çok sevdimmmm.

Tür: Arkadaşlık, Aksiyon

Konusu: Korumakta başarısız olduğu en yakın arkadaşının yasını tutan eski koruma Ok-ju, onun son dileğini gerçekleştirmek, yani intikamını almak için harekete geçer. 
***

20th Century Girl 2022

Benim için şuan en anlamlı film olabilir

Uzun zamandır böylesine severek izlediğim bir Kore filmi olmamıştı çok severek izledim kesinlikle tavsiye ediyorum. Gülümseten ve eski anları hatırlatan sıcak bir film olmuş. İnsanın yaşamışlığından mı bilmiyorum ama mutlaka küçükte olsa her bir sahnesinden kendini görebilir duygulanabilirsin:(

Tür: Gençlik, Romantik, Okul, Melodram

Konusu: 1999 yılında altın kalpli bir genç, okulun popüler çocuğuna aşık olan en iyi arkadaşına iyilik yapmak için çocuğu takip etmeye başlar,  ancak daha sonra kendini başka bir aşk öyküsüne kaptırır.  Böylece film, bir lise öğrencisinin ilk aşkını ve arkadaşlıklarını konu alır.
***

Forgotten 2017

Beklentimin çok üstünde bir filmdi. Çoğu yerde kısa videolarını gördüm ama böylesini beklemiyordum. Hiç sıkılmadım. Uzun zaman sonra beğendiğim bir Kore filmi oldu mutlaka izlemenizi tavsiye ediyorum.

Tür: Gerilim, Gizem

Konusu: Yeni bir eve taşınan sevimli bir çekirdek ailedeki 2 erkek gençten küçük olanın yaşadıklarını konu alıyor. Gencimiz, gerek okulunda gerek ise sosyal hayatında başarılara koşan abisine tam anlamıyla hayran. Fakat abisi bir gün birileri tarafından kaçırılıyor.
***

Waiting For Rain 2021

Tür: Romantik, Dram, Melodram

Konusu: Birbirini özleyen ama bir türlü kavuşamayan bir erkek ve kadını konu alıyor. Üniversiteye girmek için birkaç denemeden geçen genç bir adam olan Young Ho’nun hayatta özel bir hedefi yoktur ve biriyle mektuplaşmaya başlar.
***

Pipeline 2021

Tür: Aksiyon, Macera, Komedi, Suç

Konusu: Bir yeraltı sondaj dehası, ülkenin “arteri” olarak bilinen en büyük boru hattını delmek için bir petrol soygununa yol açar ve şansını felaket bir patlamaya ve kurumsal açgözlülüğe karşı zorlar. Gun-Woo (Lee Soo-Hyuk) büyük bir şirketi yöneten varlıklı bir aileden gelmektedir. Yine de, Güney Kore’de bir yeraltı tünelinde gizlenmiş petrolü çalmak için bir plan kurar. Pindol (Seo In-Guk) ülkedeki en iyi sondaj teknisyenidir. Jeobsae (Eum Moon-Suk), Bölüm Şefi Na (Yoo Seung-Mok), Keunsab (Tae Hang-Ho) ve Counter (Bae Da-Bin) ile bir takım oluştururlar. Grup, Dedektif Man-Sik (Bae Yoo-Ram) tarafından kovalanır .
***

I 2021

Tür: Dram

Konusu: A-Young (Kim Hyang-Gi), yaşı nedeniyle taşınmak zorunda kalana kadar bir yetimhanede büyümüştür. Şimdi tek başına yaşamakta ve okulda çocuk eğitimi almaktadır. Ek gelir için çeşitli yarı zamanlı işlerden çalışmak durumunda kalır. Young-Chae (Ryoo Hyoun-Kyoung) ile anlaşıp bebek bakıcısı olarak yeni bir iş bulur. 

Young-Chae bekar bir annedir. Ne olursa olsun bebeği Hyeok’u tek başına büyütmeye karar vermiş birisidir. Bir gün Hyeok bir kaza geçirir. Young-Chae, tüm suçu A-Young’a yükler.
***

The Box 2021

Tür: Müzik, Dram

Konusu: Ji-Hoon (Chanyeol) sadece bir kutu giydiğinde şarkı söyleyebilir. Sokaklarda şarkı söyler. Min-Soo (Jo Dal-Hwan) başarının peşinden koşan bir yapımcıdır. Bu iki adam tanışır. Birlikte, 2018 PyeongChang Kış Olimpiyatları açılış ve kapanış törenlerinin baş yapımcısı Yang Jung Woong tarafından yönetilecek müzikal bir yolculuğa çıkarlar.
***

Sweet & Sour 2021

Tür: Komedi, Romantik, Melodram

Konusu: Gerçek dünyadaki fırsatlar ve zorluklarla karşı karşıya kalan bir çift, uzun mesafeli bir ilişkiyi ayakta tutmaya çalışmanın iniş ve çıkışlarına katlanır. Jang Hyuk (Jang Ki-Yong), kız arkadaşı Jung Da Eun (Chae Soo-Bin) ile hem iş hem de aşk yaşamak isteyen bir adamdır ve Han Bo Young (Krystal), yeni bir ortamda tanıştığı bir kadındır. Farklı duygular yaşayan üç insan arasındaki karmaşık ilişkileri konu alan canlandırıcı bir romantik komedi.
***

Midnight 2021

Tür: Gerilim, Gizem, Suç

Konusu: Seul'de acımasız bir seri katil, şehirde korku salmıştır. Kyung Mi de annesiyle birlikte Seul şehrinde yaşayan işitme engelli genç bir kadındır. Çağrı merkezinde işaret dili danışmanı olarak çalışan Kyung, bir gece annesiyle eve dönerken seri katil Do Sik'in işlediği cinayete tanık olur.
***

Mission: Possible 2021

Tür: Aksiyon, Komedi

Konusu: Woo Soo-Han (Kim Young-Kwang) özel bir dedektiflik bürosu işletmektedir. Çalışmaya başlamadan önce parasını hep peşin almak ister. Bir gün ajan Yoo Da-Hee (Lee Sun-Bin), Woo Soo-Han ile tanışır. Bir silah kaçakçılığı davasını çözmek için onunla birlikte çalışması için 10 milyon won teklif eder.
***

Shades Of The Heart 2021

Tür: Arkadaşlık, Dram

Konusu: Chang-Seok (Yeon Woo-Jin) roman yazarıdır. 7 yıl sonra, bir bahar gününde Seul’e geri döner. Sung-Ha (Kim Sang-Ho), Mi-Young (IU), Joo-Eun (Lee Joo-Young) ve Yoo-Jin (Yoon Hye-Ri) gibi yabancılarla bir kafe, müze ve bar gibi farklı yerlerde tanışır
***

Moving On 2020

Tür: Hayat, Dram, Aile

Konusu: Bir ailenin hikayesini ve kaldıkları evi anlatıyor. Genç kız, Ok Joo, küçük erkek kardeşi ve babası, büyükbabasının evinde birlikte yaşamaya başlar. Ok Joo’nun teyzesi zaman zaman ziyarete gelir. Orada, Ok Joo çocukluğunun en önemli zamanlarından birini geçirir. Unutulmaz aşk, incinme ve ayrılık anları, Ok Joo’nun hayatında gerçek izlerini bırakır.
***

My Bossy Girl 2019

Tür: Romantik, Komedi 

Konusu: Hwi-So (Ji Il-Joo) mühendislik fakültesinde üniversite öğrencisidir. Sıcak bir kalbi var ama buna nazaran sosyal değildir. Hwi-So, robotlarla ilgileniyor, ama daha önce hiç kız arkadaşı olmadı. Günlerden bir gün, Hye-Jin (Lee Elijah) tekerlekli sandalyeli bir şekilde Hwi-So’nun önünde belirir. Bir okçu ve diğer insanlara karşı çok ama çok dürüst birisidir. Bu ikili romantik bir ilişki yaşamaya başlarlar.
***

Ashfall 2019

Tür: Aksiyon, Doğal Afet

Konusu: Kore tarihinin en büyük yanar dağ patlamalarından biri Baekdu Dağı’nda meydana geliyor. Kore yarımadası ani felaketle birlikte kaosa sürükleniyor ve ek patlamaların hem Güney’i hem de Kuzeyi yutması bekleniyor.

(Bileniniz vardır Kore'de izlenme oranları çok yüksek bir filmdi. İzlemeyi düşünüyordum çünkü kadro harika en sevdiğim oyuncular yer alıyor ha derseniz Kore ne kadar çok film tutuldu izledik beğenmedik derseniz haklılık payınız var yok değil lakin bu film beklentiyi yüksek tutmadığınız taktirde zevkle izlenilebilecek bir dizi kesinlikle tavsiye ediyorum.
***

Black Money 2019

Tür: Suç, Hukuk

Konusu: Dik başlı olduğu bilinen savcı Yang Min-hyeok, intihar eden bir şüpheli nedeniyle karmaşık bir duruma düşer. Kendisini şüphe uyandırmak için bir davayı araştırırken büyük bir finansal skandalın gerçek doğasıyla karşılaşır.

Hukuk türü sevenlerin izleyebileceği güzel bir film bence bir bakın derim. Biliyorsunuz ki en sevdiğim türlerden.
***

Metamorphosis 2019

Tür: Korku, Gerilim, Şeytan çıkarma

Gang-Goo (Sung Dong-Il) ve Myung-Joo (Jang Young-Nam) evli ve üç çocukları var: Sun-Woo ([Kim Hye-Jun]]), Hyun-Joo (Cho Yi-Hyun) ve Woo-Jong (Kim Kang-Hoon). Yeni bir eve taşınırlar, ancak aileye tuhaf ve korkunç şeyler olur. Şeytan aile üyelerinden birinin bedenini ele geçirir. En büyük çocuk Sun-Woo, amcası Joong-Soo’dan (Bae Sung-Woo) yardım ister. Joong-Soo, şeytan çıkarma yapan bir Katolik rahiptir. 

Bu tür sevenlere gelsin. Ben şahsım adına sever izlerimde..
***

Love Again 2019

Tür: Komedi, Romantik, Melodram

Konusu: Hyun-Woo (Kwon Sang-Woo) ve Sun-Young (Lee Jung-Hyun) sıra dışı bir biçimde boşanma töreni yapan bir çifttir ve artık resmi bir şekilde boşanmış durumdalardır. Hyun-Woo bekar statüsünün tadını çıkarır, ancak eski karısı aniden karşısına çıkar. Sun-Young yeni sevgilisi Sang-Cheol (Lee Jong-Hyuk) ile birliktedir. Sang-Cheol, Sun-Young’ın bir zamanlar Hyun-Woo ile evli olduğundan haberdar değildir.

Boş vakitte izlenebilecek çerezlik bir film:)
***

Cheer Up, Mr. Lee 2019

Tür: Komedi, Dram

Konusu: Cheol Soo (Cha Seung Won) fiziksel olarak zinde ve yakışıklı, ama zihinsel olarak yavaştır. Küçük erkek kardeşinin (Park Hae Joon) ailesiyle birlikte yaşıyor ve restoranlarında çalışıyordur. Bir gün yaşlı bir kadın arabasını durdurur ve Cheol Soo’dan yakındaki bir hastaneyi bulmasına yardım etmesini ister. Orada, Cheol Soo’ya kan testi yaptırır. Yaşlı kadın (Kim Hye Ok) Cheol Soo’nun eski kayınvalidesidir. Cheol Soo ayrıca hastanede Saet Byeol (Um Chae Young) isimli bir kızla tanışır. Lösemili bu genç kız ve aynı zamanda onun kızıdır. Daha sonra Saet Byeol, ünlü bir beyzbol oyuncusunun imzasını almak için Daegu’ya gitmek üzere hastaneden gizlice çıkar. İmza hastanedeki arkadaşı için doğum günü hediyesi olacaktır. Cheol Soo, yolculuğunda Saet Byeol’a katılır.

Film tam bir başyapıt. Bir insan hem ağlayıp hem güle bilir. Kesinlikle izlemelisiniz.
***

Battle of Jangsari 2019

Tür: Savaş, Dram

Konusu: 1994 yılında, şarkıcı Yoo Yeol’un “Müzik Albümü” adlı radyo programında DJ olduğu ilk gün Mi Soo (Kim Go-Eun), Hyun Woo (Jung Hae-In) ile tanıştı. Hyun Woo, ıslah evinden yeni çıkmış ve Mi Soo’nun ablası Eun Ja’nın (Kim Guk-Hee) işlettiği ekmekçide yarı zamanlı çalışmaya başladı. Mi Soo başta Hyun Woo’dan korksa da zamanla yakınlaşmaya başlamışlardır. Hyun Woo geçmişte yaşanan kötü olaydan dolayı çok pişmanlık yaşasa da bu durumu kimseyle konuşmak istemiyordur. Bir gün Hyun Woo’nun arkadaşları ekmekçi dükkanına gelir ve birlikte dükkandan ayrılırlar. Mi Soo, Hyun woo’nun bir daha gelmeyeceğini düşünsede gelecekte yolları yine kesişecektir.

Bu türü sevenlere kesinlikle izlemelerini öneriyorum. Bide film gerçek bir hikayeden alıntı yapılmıştır. İzlerken kendinizi oradaymış gibi hissedip duygulanabilirsiniz.
***

Tune in for Love 2019

Herkese farklı duygular verecek bir Aşk hikayesi.

Film hakkında ayrıntılı bilgiler için Tıklayın!!
***

Little Forest 2018

Tür: Arkadaşlık

Konusu: Elma ve pirinci ile ün salmış küçük bir köy ve bu köyde kesişecek olan 3 farklı hayat. Mi Sung Li köyü elmacılık ve pirinç ile geçinen ve oldukça sıradan olan bir köydür. Bu köyde hayat çiftçilik ile geçmekte ve olağan dışı hiç bir şey olmamaktadır. Bu kadar sıradan görünen bir köye dönmek herkesin isteyeceği bir şey değildir. Ancak bir zamanlar bu köyde yaşayan ama uzun zaman önce köyü terk etmiş olan genç bir kadın olan Hye Won bu köye geri döner ve bu yüzden de sorunları ve geçmişi ile yüzleşmekten kaçamaz. Hye Won köye yeniden ayak durmaya çalışmakta ve her fırsatta Seul'a dönmeyi ertelemektedir. Fakat Hye Won'un bu kaçışlarının ardında farklı korkuların gizlenmiş olduğu eski arkadaşları Jae Ha ve Eun Sook ile yeniden karşılaştığında anlaşılır bir hal alır. Hye her ne kadar her şey yolunda gibi davransa da arkadaşları ile olan yeniden canlanan ilişkileri Hye için hayatında tam bir dönüm noktası olacaktır.

Benim için anlamlı bir film.
***

Chilling Romance ( Ürpertici Aşk ) 2011

Tür: Romantik, Komedi, Gerilim, Fantastik

Konusu: Yeo Ri (Son Ye Jin) genç yaşından itibaren hayaletleri görebilmek gibi doğaüstü bir yeteneğe sahiptir. O hayaletleri göründüğünde, genellikle kalabalık bir yerdeyse, etrafındaki insanlara garip şeyler olmaktadır. Bu yüzden Yeo Ri kendini dış dünyadan soyutlar. Fakat bir gün gösterilerinde rol alması için ona iş teklif eden Jo-Goo (Lee Min Ki) adında bir sokak sihirbazı ile tanışır. 

Bir yıl boyunca Yeo Ri gizli bir bölmede canlandırdığı hayalet ile sihirbazın korku temalı oyununda rol almaya devam eder. Her gün Jo Goo başarılı bir oyunla gösteri kapatır ve çalıştığı yerde ki iş arkadaşları ile birlikte Yeo Ri'yi içmeye davet eder, fakat Yeo Ri her zaman teklifleri bir randevusu olduğunu söyleyerek geri çevirir. İnsanlarla yakınlaşırsa ne olacağının farkındadır.

 Bir gün Yeo Ri bir şeyleri değiştirmek için trajik ve yalnız hayatını Jo Goo'ya anlatır. Jo Goo ona yardım etmenin bir yolunu bulamaya çalışır ancak o da diğerleri gibi hayaletler yüzünden kaçacak mıdır?

Buda boş zamanlarda izlenilebilecek çerezlik bir film Youtube'da çevirili hali var.
***

Miss and Mrs. Cops 2018

Tür: Komedi, Aksiyon

Konusu: Mi-Young (Ra Mi-Ran) bir zamanlar efsanevi bir dedektifti. Evlendikten sonra bir karakolda kamu hizmeti merkezinde çalışmaya başladı. Ji-Hye (Lee Sung-Kyung) ise çaylak bir dedektiftir. Sürekli başını belaya sokar ve aynı kamu hizmeti merkezinde çalışmak için görevlendirilir. Mi-Young ve Ji-Hye bir ceza vakasını soruşturmaya başlar.

Daha ilk sahneden çok seversiniz daha birşey yazmasamda olur baştan sona harika bir film.
***

The Dude In Me 2019

Tür: Fantastik, Komedi

Konusu: Dong-Hyun(Jin Young) bir lise öğrencisidir. Bir gün, çatıdan düşerken, yoldan geçen Pan-Soo’nun(Park Sung-Woong) üstüne düşer. Pan-Soo bir suç organizasyonun bir üyesidir. İkisi de hastanede uyandığında bedenlerinin değiştiğini fark ederler.
***

EXIT 2019

Tür: Komedi, Aksiyon

Konu: Zehirli bir gazın tüm Seul’e yayılması ile başlayan olayları konu almaktadır. Yong-Nam (Jo Jung-Suk) yıllardır işsiz olan bir adamdır. Buna rağmen annesinin 70. yaş gününü kutlamak için bir kongre salonunda bir parti düzenler. Orada, aynı üniversiteden mezun olduğu Ui-Joo (YoonA) ile karşılaşır. Aradan çok geçmeden Yong-Nam ve Ui-Joo zehirli bir gazın tüm şehre yayıldığını öğrenir ve ikisi birlikte şehirden çıkmak için bir yol aramaya başlar.
***

Homme Fatale 2019

Tür: Tarihi, Komedi

Konusu : Heo Saek /Lee Joon Ho) sevimli genç bir adamdır. Annesi bir gisaeng olarak çalışıyordu ve gibang’da (gisaeng’lerin çalıştığı yer) büyüdü. Joseon’da kadınların zulüm gördükleri bir vakitte, ilk gisaeng erkeği olmuştur. Hae Won (Jung So Min) ileriyi düşünen güzel bir kadındır. Gerçek aşkı bulmaya çalışıyorlardır. 

Bakalım bulabilecekler mi??
***

Hit and Run Squad 2019

Tür: Suç, Aksiyon

Konusu: Eun Shi-Yeon bir teğmendir. Ulusal Polis Kuruluşunda bölgesel soruşturma biriminden vur-kaç soruşturma ekibine gönderilmiştir. Eun Shi-Yeon, vur-kaç soruşturma ekibinde polis memuru Seo Min-Jae ve Woo Sun-Young ile çalışmaktadır. Jung Jae-Cheol’u yakalamaya çalışırlar. Jae-Cheol, Güney Kore’deki ilk Formula Bir yarışçısıdır ama yarış arabası sürücülüğünden birden emekli olur. Artık bir iş adamıdır. 
***

Intimate Strangers 2018

Tür: Dram, Komedi

Konusu: Plastik cerrah Seok-Ho ve psikiyatrist eşi Ye-Jin, iyi arkadaşlarıyla birlikte vakit geçirmek için bir akşam yemeği düzenler. Tae-Soo ve eşi Soo-Hyun eve gelen ilk kişiler olur ve çok geçmeden Joon-Mo ve eşi Se-Kyung da onlara katılır. Son olarak Young-Bae tek başına gelir. İyi arkadaşlar akşam yemeği ve alkolün tadını çıkarırken Ye-Jin, bir oyun oynamayı teklif eder. 

Oyun, herkesin telefonlarını masaya bırakmasını gerektiriyordur. Telefonlara gelen herhangi bir mesaj veya arama herkesle paylaşılacaktır. Bu samimi yabancıların hangi sırları açığa çıkacaktır? 
***

Cheese in the Trap 2018

Tür: Romantik, Gençlik

Konusu: Film, üniversitede okuyan Hong-Seol (Oh Yeon-Seo) ile onun sunbaeyi Yoo-Jung (Park Hae-Jin) arasındaki hassas ilişkiyi konu almaktadır. Diziye rağmen bu filmi nedense daha çok beğendim bilmiyorum benimle aynı fikirde olan var mı?
***

Be With You 2018

Tür: Romantik, Dram

Konusu: Eşini kaybeden bir adam ve onun oğlu etrafında dönmektedir. Adamın eşi ölmeden önce oğluna yağmurlu bir günde hep beraber olacağına dair söz vermiştir. Bir gün inanılmaz bir olay yaşanır. Adamın eşi, ölümünden 1 yıl sonra eve geri dönmüştür ancak hiçbir şey hatırlamamaktadır.
***

Fashion King 2014

Tür: Komedi, Romantik, Gençlik

Konusu: Woo Ki-Myung (Joo Won) kırsal alandan Seul'e taşınan bir lise öğrencisidir. Woo Ki-Myung, Seul'de hayallerinin kızı ile tanışır ve onun dikkatini çekmek için moda kralı olmaya karar verir. Bu süreçte oranın en popüler çocuğu olan Won-Ho (Ahn Jae-Hyeon) için bir rakip olur.

Bu arada, Kwak Eun-Jin (Sulli), Woo Ki-Myung'u seviyordur. Onun dikkatini çekmek için giyim tarzını değiştirir. Benim gibi moda, değişim filmlerini seviyorsanız bu tam size göre kesinlikle izleyin derim.
***

You Are My Pet 2011

Tür: Romantik, Komedi

Konusu: Evinden atılan dansçı yakışıklı çocuk, arkadaşının ablasına kiracı gibi gelir,ama ev sahibi hanım kızımızın bundan haberi yoktur. Haberi olduğunda ise şartı şudur ki dansçı yakışıklı çocuk onun köpeği gibi davranacak:)
***

Life Risking Romance 2016

Tür: Romantik, Komedi, Aksiyon

Konusu: Je-In (Ha Ji-Won) bir gizem romanı yazarıdır. Bir gün Je-In, uzun süredir arkadaş olduğu Dedektif Rok-Hwan (Chun Jung-Myung) ile birlikte bir seri katilin peşine düşer. En sonunda önlerine yakışıklı ve gizemli bir adam olan Jason (Chen Bolin) çıkar. Beni şaşırtmıştı bu film nedense çok tatlı izleyin nasıl bittiğini anlamayacaksınız.
***

One Day 2017

Tür: Dram, Komedi, Romantik, Fantastik

Konusu: Bir sigorta müfettişinin (Kim Nam-Gil) bir davayı araştırmak için gittiği bir hastanede sadece kendisinin görebildiği bir kadının ruhu (Chun Woo-Hee) ile karşılaşmasından sonra gelişen olayları konu almaktadır. Harika harika ya mutlaka izlemelisiniz en sevdiklerimden<3
***

We Teach Love 2010

Tür: Romantik, Komedi

Konusu: Lee Jin Yi çiçekçilikle uğraşan 12 yıldır platonik aşkını tavlamaya çalışan şirin mi şirin kızımızdır. Kwon Tae Joon insanların flört etmelerine yardım eden şirketin çalışanıdır. Bu şirket baya baya işinin ehli bir şirkettir. Kızımız da buraya gelir ve yardım alır. Sonra işler gelişir. Kısacası olaylar olaylar :D
***

Miracle İn Cell No.7 / Hücre 7 Mucizesi 2013

Tür: Dram

Konusu: Zihinsel özürlü bir baba ile kızı birbirlerine çok bağlılardır. Babasının yanlışlıkla bir suça dahil olmasıyla birlikte küçük kızın hayatı da altüst olur. Babasının suçsuzluğunu kanıtlamaya onun yanında olmaya çalışır.

İzlemeyen pek kalmamıştır ama izlemeyen çıkarsa kesinlikle izlemelisin.
***

The Plan Man 2013

Tür: Romantik, Komedi

Konusu: Jung-Suk hayatındaki her şeyi titizlikle planlayan ve aşırı titiz olan biridir. Mikroplardan korkar ve her yerde yanında çeşitli dezenfektanlar taşır. Bir gün, kendisine tamamen zıt bir kişiği olan So-Jung ile tanışır. Çok keyif aldığım bir filmdi.
***

The Huntresses 2013

Tür: Aksiyon, Komedi, Tarihi

Konusu: Ha Ji Won’un başrolde yer aldığı filmde Joseon Dönemi’nde, üç güzel silahşör kraliyet ailesini devirmek ve mutlak güç kazanmak için savaşan güçlü bir gruptur. Üç Güzel Silahşör lideri zeki ve doğrucu kadın Jin-Ok’tur. Hong-Dan üç kadın içerisinde evli olan tek kişidir. Ga-Bi ise üç silahşör arasında en genç ve dövüşte üstün olan kişidir. Çok güzel eğlenceli bir filmdi.
***

Wonderful Radio 2011

Tür: Dram, Romantik 

Konusu: Eski bir şarkıcı ve şimdiki radyo DJ’i olan Jin-ah (Lee Min-jeong) halen bir yıldız tavırları içindedir ve kötü huylu ama çekici yapımcısı Ja-hyeok’nun (Lee Jeong-jin) radyo dinleyicilerini % 4’ün üzerinde tutmak için harika bir projesi vardır. Buda çok güzeldi. 
***

Part-Time Spy 2017

Tür: Gizemi Komedi

Konusu: Jang Young Sil (Gang Ye Won) NSA’da (Ulusal Güvenlik Ajansı) bir iş alır. NSA’ya olumlu yorumlarda bulunmak için kiralanmıştır. Na Jung An (Han Chae Ah) sürekli küfür eden bir dedektiftir. Sesli mesaj yoluyla patronundan çaldıkları parayı örtbas etmek için bilgileri sızdırırlar. Çok severek izlemiştim. Kesinlikle izlemelisiniz.
***

Train To Busan 2016

Tür: Korku, Gerilim

Konu: Güney Kore’de zombi virüsü ortaya çıkar, bu sırada Seul’den Busan’a giden bir trendeki yolcuların yaşam mücadelesi anlatılır. Çok sevdiğim oyuncular vardı arkadaşlarla izlemiştim.
***

The Magician 2015

Tür: Tarihi, Romantik

Konusu: Joseon Hanedanlığından bir prenses (Go Ara) görücü usulü ile evlenmek üzere Qing Hanedanlığına (Çin) doğru yola çıkar. Yoldayken genç bir büyücü (Yoo Seung-Ho) ile tanışır ve ona aşık olur. İnce bir aşk hikayesiydi. Çok güzeldi, çok..
***

Fabricated City 2017

Tür: Aksiyon

Konusu: Gerçek hayatta, Kwon Yoo (Ji Chang-Wook) işsiz birsidir. Ancak sanal oyun dünyasında, o iyi bir liderdir. Kwon Yoo bir gün cinayet suçlamasıyla hapse atılır. Bir hacker olan Yeo-Wool'un (Shim Eun-Kyung) yardımıyla cinayet davasının arkasındaki gerçekleri gün yüzüne çıkarmaya çalışır.  Çok güzel bir filmdi severek ve merak ederek izledim.
***

100 Days with Mr. Arrogant 2004

Tür: Romantik, Komedi 

Konusu: Ha-yeong sıradan bir lise öğrencisidir. Sevgilisi 100 gün yıl dönümünde ondan ayrılır ve Ha yeong yanlışlıkla yoldan geçen bir arabanın kaza yapmasına neden olur. Bunun üzere arabanın sahibi olan Hyeong Jun hasarı karşılamasını ister aksi taktirde 100 gün boyunca onun istediği her şeyi yapacaktır.Ayrıca Hyeong-jun Ha-yeong’un evinin tam karşısında oturuyordur. Defalarca izlemişliğim vardır. Eski filmlerin tadı bambaşka.
***

The Beauty Inside 2015

Tür: Fantastik,Komedi,Romantik

Konusu : Woo-Jin, her uyandığında farklı bir kişiye dönüşmektedir. Woo-Jin, Yi-Soo (Han Hyo-Joo) adında bir kadına aşık olur. Bu arada Woo-Jin farklı insanlara dönüşmeye devam etmektedir. İlginç, çok ilginç.. :)
***

Bounty Hunters 2016

Tür: Aksiyon, Romantik, Komedi

Konusu: Film, Kore, Çin, Hong Kong, Tayland ve diğer Asya ülkelerinde bulunan birbirinden yetenekli ödül avcılarının etrafında dönmektedir. Zaten çoğu zaman tvlerde çıktı eminim izlemeyen kalmamıştır.

***

A Millionaire’s First Love 2006

Tür: Romantik-Dram 

Konusu: 18 yaşındaki Kang Jae-kyung, büyükbabasının mirasının tek varisidir ve her şeyin kapısını sahip olduğu miras ile açabileceğine inanır. Fakat 18 yaşını doldurduğunda mirasa sahip olabilmesi için büyükbabasının vasiyetini yerine getirmesi gerektiğini öğrenir. Vasiyeti yerine getirmek için Boram’a giden Kang Kae’nin hayatı ilk aşkı ile değişecektir. Filmde Hyun Bin ve Lee Yeon-hee başrollerde yer almaktadır. Harika bir film mutlaka izlenmeli..!!
***

Penny Pinchers 2011

Tür: Romantik, Komedi, Gençlik

Konusu: Ji-Woong (Song Joong-Ki) üniversite mezunu olmasına rağmen hala annesinden para istemektedir. Ayrıca işsiz bir adamdır ve cansız bir özgeçmiş ile iş bulması da pek kolay değildir. Düşük gelirinden dolayı tutuğu çatı katındaki bir dairede yaşıyordur. Buranın da kirasını beş aydır geciktirmiştir ve daireden atılması an meselesidir. Aynı zamanda çapkın birisi olan Ji-Woong'un söylediği yalanlarsa kadınların dikkatini çektiği sürece umurunda bile değildir.

Hong-Sil (Han Ye-Seul) ise biraz garip birisidir. Onun hiç arkadaşı yoktur ve para kazanabilmek için son derece tutumlu bir şekilde hayatını sürdürmektedir. Geri dönüşümden para kazanmak için cam şişelerini toplayan, kafelere gittiğinde şeker paketlerinden avuç dolusu alan bir kişiliktir. Ayrıca o, Ji-Woong'un karşı apartmanındaki çatı katında yaşamaktadır. Yani Ji-Woong ile komşudur.

Bir gün, bu ikili para kazanmak için birlikte çalışmaya başlar. Kesinlikle önerdiğim bir Kore filmi:)
***

200 Pounds Beauty 2006

Türü: Romantik Komedi

Konusu:Hanna, Koreli popüler şarkıcı Amy için dudak senkronizasyonu yapan vokalistdir.Gizli aşkı Sang-ju’nun Amy’ye onu aşağılayıcı sözlerini duyana kadar o fiziksel görünüşünü daima gözardı etmiştir.Hanna yaşadığı yıkımın ardından, geçirdiği bir dizi estetik operasyon ile yepyeni bir görünüşe kavuşur. Bu tarz film seviyorum ben yaaizleyen çoktur biliyorum ama yine de izlenilebilecek bir yapım.
***

A Werewolf Boy 2012

Tür: Romantik

Konusu: Kızında bulunan akciğer hastalığı sebebi ile evini kırsal bir bölgeye taşıyan anne ve ailesi evin ahırında kilit altına alınmış genç bir çocuk bulurlar ve ona bakmaya başlarlar. Çocuğun aile içine katılması hızlı olur fakat bu çocuk kimdir ve hikayesi nedir? İnsana durduk yere acı çektiren çok çok etkileyici bir film
***

Hello Ghost 2010

Tür: Komedi

Konusu: Sang-Man Cha Tae-Hyun intihar girişiminde bulunur ama başarılı olamaz. Bunun yerine hayaletlerle karşılaşır ve hepsinin dileklerini yerine getirmeye başlar. İlk defa hayaletli izlediğim bir yapımdı ondan sonra en sevdiğim tür oldu. Hiçbir hayalet konulu diziyi kaçırmam. Tavsiye ediyorum izleyiniz...
***

Hot Young Bloods 2014

Tür: Gençlik, Romantik Komedi

Konusu: 1980’li yıllarda Güney Kore’de Heongseong’da geçen filmde liseli gençlerin aşk ve arkadaşlıkları anlatılmaktadır. Öylesine bir bakayım dedim beğendim.
***

Love 911 2012

 Tür: Romantik, Melodram 

Konusu: Eşinini kaybeden bir itfaiyeci (Ko Soo), içinden geçenleri kimseye anlatamayan bir doktor (Han Hyo-joo). Bu ikili tanışırlar ve birbirleri sayesinde zamanla düşüncelerini açıp geçmişin yaralarını iyileştirmeyi başarırlar. Güzel eğlenceli bir filmdi insan tekrar tekrar izleyebilir.
***

Miss Granny 2014

Tür: Komedi, Aile

Konusu: 74 yaşındaki Oh Mal Soon bir dizi olay sonucu 20 yaşındaki fiziksel görünümüne kavuşur. Bunun üzerine ismini Oh Doo-Ri olarak değiştirir. En sevdiğim Kore filmi olabilir. Bir sürü yapımını da izledim. Beni etkileyen bir senaryo. Kesinlikle tavsiyeliktir.

Film hakkında ayrıntılı bilgiler için Tıklayın!
***

Only You 2011

Tür: Dram, Romantik 

Konusu: Eski bir boksörle görme duyusunu kaybetmiş olan bir kadının hikayesinin anlatıldığı filmde So Ji Sub boksu bırakmak zorunda kalan ve sıradan bir hayat yaşamaya başlayan Cheol Min karakterini canlandırıyor. Filmde hayatından vazgeçmiş olan bir boksörün ve görememesine rağmen hayata sıkıca tutulan bir kızın yaşamları kesişecektir. Çok daha önceden izlemeliydim diyeceksiniz.
***

Runway Cop 2012

***
Şimdilik bunlar var izlediğim malumunuz Kore dizileri pek izlenilebilecek gibi değil varsa sizinde bunlara benzer filmler tavsiyelerinizi mutlaka yazınız.
~
Not: Mini Kore dizi tavsiyeleri için Tıklayın!
Yorumlarınızı bekliyorum.

5 yorum:

  1. Hepsinde izledim hesinide tavsiye ederim

    YanıtlaSil
  2. A moment to remember , the classic, be with you , the last princess ve innocent witness filmlerini izlemeni tavsiye ederim begenecegini düşünüyorum;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında yazdıklarından bir kaçını izlemişim neden listede yok hemen ekliyorum çook teşekkürler tavsiyeleri izleyeceğim mutlaka:))

      Sil
  3. Merhaba bir kismini izledim gercekten guzel . Midnight filminin posterin altindaki konusu yanlis bi bakarsaniz sevinirim tesekkurler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa nasıl yanlış olmuş öyle düzelttim teşekkür ederim:))

      Sil