27 Ağustos 2021 Cuma

Lovers of the Red Sky 2021 Tarihi Kore Dizisi

Merhabalar yazdığımı zannettiğim çok tatlı olacağına inandığım bir tarihi Kore dizisi getirdim size gerçi gelmesine daha çok var ama olsun öyle değil mi?? Evet bu dizide gerçekten sevdiğim iki oyunu var vee yine çok gençcimsi cıvıl cıvıl bir dizi bekliyorum ki öyle olacak gibi bakalım ilk fragmanlar neyi gösterecek:))
'Kızıl Gökyüzü Aşıkları'

Hakkında:

Adı: Red Sky
Tür: Tarih, Fantastik, Romantik
Yönetmen: Jang Tae Yoo
Senaryo: Kim Young Young
Bölüm sayısı: 16
Yayınlanma Tarihi: 30 Ağustos 2021 - 26 Ekim 2021
Yayın Günleri ve Saati: Pazartesi, Salı 22.00
Kanal: SBS, Viki
Dil: Korece 
Ülke: Güney Kore
***

Konusu:

“Sungkyunkwan Scandal” ve “The Moon Embracing the Sun” için orijinal romanları da yazan Jung Eun Gwol tarafından yazılan aynı isimli romandan uyarlanan “Hong Chun Gi”, Saray'a girdikten sonra korkunç kaderi çözen Joseon Hanedanlığı'nın tek kadın ressamının gizemli ve güzel hikayesini anlatıyor. Kim Yoo Jung'a Joseon'un parlayan güzelliği ve parlak enerjisi olan tek kadın ressam Hong Chun Gi rolü teklif edildi. Ayrıca olağanüstü bir hafızaya sahiptir.
***

Oyuncular:

Kim Yoo Jung, Hong Chun Gi rolünde.. 
Posterde “Seni boyamak istiyorum. O hüzün dolu gözler bile”
~
“İki gözümü kaybetsem de seni resmedeceğim. Senin için alim."
~
Neşeli ve güzel bir kadın ve Joseon'daki tek kadın ressam. Para için resim yapmaya başladı. 

Görme engelli biri olarak doğmasına karşın resim çizme konusunda dahi denecek kadar yetenekli birisidir. Dohwaseo'nun (Kore Kraliyet Resim Akademisi) ilk kadın ressamı olarak seçilmiştir. Resim onun için her şey demektir. Güzel bir görünüme ve parlak bir kişiliğe sahiptir.
~
Ahn Hyo Seop, Ha Ram rolünde.. 
Posterde, “Göremesem de, sen isen hissedebiliyorum. Gece gökyüzündeki yıldızlar gibi."
~
"İçimdeki bir şey senin peşinden gidiyor. Çalıştırmak. Bana çok uzak."
~
Görüşünü kaybetti ama fizyonomiyi ve yıldızları nasıl okuyacağını biliyor.

Seowoongwan’da astronomi, coğrafya, kehanet sanatı, meteorolojiden sorumlu bir ofiste görev almaktadır. Gençken geçirdiği bir kaza sonrasında görme yetisini kaybeder olur. Ancak buna rağmen yıldızları okuyabilmektedir.
~
Gong Myung, Prens Anpyeong rolünde..
Posterinde "Şimdi seni korumak istiyorum. Resimleriniz ve siz.”

 Zarafetle parti yapmayı ve güzel şeyleri sever. Odası, şiir, hat ve resim sevgisini yansıtan şiir ve resimlerle dolu. Özgür ruhlu bir romantik gibi görünmesine karşın derin yalnızlığını herkesten saklamaktadır.
~
Kwak Shi Yang, Prens Soo Yang rolünde.. 
Posterde, “Kader tarafından belirlense bile… Onu alacağım, çünkü o başından beri benimdi!”

Ne pahasına olursa olsun kral olmayı kafasına koymuş hırslı bir prenstir.
~
Lee Bo Hee, Kraliçe So Hun rolünde..
Gyu Pil, Chung Ji Ki rolünde..
***
Dizi bu romandan uyarlanmıştır.
Fragmanlar:
Ha Ram'ın masum bir şekilde Hong Chun Gi'ye adını sormasıyla başlıyor. Sözcükleri ağzından çıkaramadığı için utangaç bir şekilde yanıtlıyor, “Hong…Hong…Hong…” Cevabını yanlış yorumluyor ve “Adın Hong Hong Hong mu?” diye soruyor. çabucak düzeltmeden önce, "Bu Hong Chun Gi!"
~
Hong Chun Gi, Ha Ram ve Yangmyung arasındaki kalp çırpıntısı aşk üçgeninin bir görüntüsünü paylaşıyor. Hong Chun Gi, Ha Ram'a “Gözlerin gerçekten çok güzel” diyor. Buna, “İnsanlar gözlerimi görüyor ve bana canavar diyorlar” diye yanıtlıyor. İnanamayarak, "Ama gözlerin çok güzel" diye soruyor. Onun hakiki ve nazik tepkisi, dudaklarının yumuşak bir gülümsemeye dönüşmesine neden oldu.
~
 
İki karakterin "gizemli bir kaderle iç içe geçmiş" olduğunu söylerken Ha Ram, "Buna basit bir tesadüf denebilir mi? Kaybolan anılarım ve ona benzeyen bir kızla tanıştığım gerçeği mi? Bunun anlamı ne?"
~
~
Türkçe altyazılı Klip:
 

 Not: En güzel Tarihi Kore dizi önerileri için Tıklayın!!
^.^
Yorumlarınızı bekliyorum💗😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder