3 Nisan 2024 Çarşamba

Queen Woo 2024 Tarihi Kore Dizisi

Buna mini Tarihi Kore dizisi diyebilirim çünkü 8 bölümden oluşuyor bu diziyi bir oturuşta izleyebiliriz ya da ben öyle yapacağım. Güçlü bir Kraliçenin neler yapabileceğine dair olaylara odaklanacak bakalım nasıl olacak hikaye gerçekten ilgi çekici ve merak uyandırıcı:)
Kraliçe 'Woo'

Hakkında:

Adı: The Queen 'Woo'
Tür: Tarih, Aksiyon, Melodram, Politik
Yönetmen: Jung Se Kyo
Senaryo: Lee Byung Hak
Bölüm sayısı: 8
Yayınlanma Tarihi: 2023
Yayın Günleri ve Saati:
Kanal:
Dil: Korece
Ülke: Güney Kore
***

Konusu:

Kore tarihinde iki kez kraliçe olan Woo'nun etrafında dönmektedir. Kral Gogukcheon'un ölümü tüm dünya tarafından öğrenilince kabileler arasında kıyasıya bir savaş başlar. 24 saat içinde 'Yeni bir kral taçlandırın!' protestolarının ardından tarihe geçecek olaylar yaşanır.

Not: Gogukcheon, Koguryo Krallığı'nın dokuzuncu hükümdarıdır. Saltanatı MS 179'dan MS 197 yılına kadar sürmüştür.
***

Oyuncular:

Jeon Jong Seo, Kraliçe Woo Hee rolünde.. Goguryeo'nun hem güzelliğiyle hem de zekasıyla nam salmış olan ancak mütevazi bir aileden geldiği için hiçbir yetkisi olmayan kraliçe. Issız sarayda güvenebileceği tek kişi olan Kral Go Nam Moo çaresiz bir kriz yaşar ve hem kendisinin hem de ailesinin otoritesini tehlikeye atar.
~
Kim Moo Yeol, Eul Pa So rolünde.. Goguryeo'nun başbakanı ve generalissimo olmak için elinden geleni yapan Kral'ın ordusunun genaralidır. Kral Go Nam Moo'nun güveniyle devlet işlerinden de sorumlu olan Eul Pa So, Kral'a olan sadakati ile güç arzusu arasında gidip gelir.
~
Ji Chang Wook, Go Nam Moo rolünde.. Woo Hee'nin kocası ve Goguryeo'nun Kralı Gogukcheon. Go Nam Moo, Han Hanedanlığının 30.000 askerine karşı 5.000 askeriyle zafer elde edebilecek kadar zeki bir beyne sahip olan Goguryeo Kralıdır. O, hem asaleti hem de nezaketiyle mükemmel bir Kraldır. Yokluğu kısa sürede saraya kan getirir.
~
Jung Yoo Mi, Woo Soon rolünde.. Kraliçe'nin Kuzey'de harika güzelliğiyle tanınan kız kardeşi. Bir anlık seçimi nedeniyle Kraliçe konumunu küçük kız kardeşine kaptırır. Sarayda yeni bir kader bulmak için Woo Hee'yi bekleyen kadın konumuna düşer.
~
Lee Soo Hyuk, Go Bal Ki rolünde.. Goguryeo tahtına aday olan üç prensten biri. Katıldığı otorite mücadelesi ile gerilim dolu olayları beraberinde getirir.
~
Park Ji Hwan, Mu Gol rolünde.. Doğrudan Kral'ın altındaki kraliyet muhafızlarının başıdır.
***
Not: En güzel Tarihi Kore dizi önerileri için Tıklayın!!
^.^
Yorumlarınızı bekliyorum💗😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder