27 Ekim 2016 Perşembe

Diriliş 'Ertuğrul' En İyi Türk Dizisi

''Ertuğrul''
Hayatımda izleyip görebileceğim en iyi Türk dizilerinden bir tanesi sanırım bu olacak.. Gerek jest ve mimikleri olsun müzikleri olsun en önemlisi de replikleri beni benden alıyor.. Az önce 3. sezonun ilk bölümünü izledim ve 3. sezon olmasına rağmen hala beni etkileye biliyorsa bu dizinin gidişatı çok iyi olacak ve olmasını çok isterim.. Engin Altan Düzyatan'ın hiçbir dizisini ve filmini izlemeyen biri burada ki Ertuğrul karakterine bayıldım.. Zaten bu diziye başlamamın sebebi Ertuğrul ve Halime aşkıydı bir tane hayran videosunu izledim çok etkilenip diziye başlamıştım ve beklentimin çok üstünde olunca takibe aldım.. Ha bide Tuğtekin ve Gökçe aşkıda var onu unuttum.. Videoları size altta vereceğim.

Hakkında:

Diriliş: Ertuğrul, yapımcılığını Tekden Film'in üstlendiği, senaryosunu Mehmet Bozdağ'ın yazdığı,yönetmenliğini Metin Günay'ın yaptığı, başrollerini Engin Altan Düzyatan, Esra Bilgiç, Kaan Taşaner, Didem Balçın, ve Hülya Darcan'ın paylaştıkları televizyon dizisidir. İlk bölümü 10 Aralık 2014 tarihinde TRT 1 ekranlarında yayınlandı. İlk bölümün yayınlanmasının ardından yayınlandığı günün AB grubu reyting sıralamasında 1. sırada yer aldı. Ayrıca dizi 2015 yılının en iyi dizisi ödülünü aldı.
~~~
Adı: Diriliş 'Ertuğrul' 
Tür: Tarihi
Yönetmen: Metin Günay
Senaryo: Mehmet Bozdağ
Yayınlanma Tarihi: 10 Aralık 2014 - 29 Mayıs 2019
Yayınlanma Günleri: Çarşamba, 20.00
Bölüm Sayısı: 150
Kanal: TRT 1
Dil: Türkçe
Ülke: Türkiye

Konusu:

Dizinin ilk sezon hikayesi 13. yüzyılda Kayı Boyu'nun Tapınak Şövalyeleri'ne karşı olan mücadelelerini konu almaktadır. Dizinin ikinci sezon hikayesi ise 13. yüzyılın ortalarında yine Kayı Boyu'nun bu sefer Moğollar’a karşı olan mücadelelerini konu almaktadır. Üçüncü sezonda ise 13. yüzyılın ortalarında Söğüt 'e yerleşen Kayı Boyu Ertuğrul Bey önderliğinde Bizans İmparatorluğu ve Candaroğulları Obasına karşı mücadele edecektir. Dizi için 6 ay kadar hazırlık yapılmıştır. Oyuncuların tamamına at binicilik dersleri verilirken, erkek oyunculara bıçak ve kılıç kullanma dersleri verildi. 

Ana Karakterler:

Engin Altan Düzyatan - Ertuğrul Gazi rolünde..
Süleyman Şah ve Hayme Ana'nın oğlu, Sungur Tekin ve Gündoğdu'nun kardeşi, Dündar'ın ağabeyi, Halime Sultan'ın eşidir. Osmanlı Devletinin kurucusu olan Osman Bey'in babasıdır. Cesur, zeki, güçlü ve yetenekli bir alptir. Gündoğdu ile anlaşmazlığa düşerek kendisine inanlarla birlikte Bizans sınırına göç etmiştir.
***
Esra Bilgiç - Halime Sultan rolünde..
Ertuğrul'un eşi, Selçuklu Şehzadesi Numan'ın kızı, Yiğit'in ablasıdır. Osman Bey'in annesidir.
***
Hülya Darcan - Hayme Ana rolünde..
Sungur Tekin, Gündoğdu, Ertuğrul ve Dündar'ın annesi, Süleyman Şah'ın eşidir. Süleyman Şah öldükten sonra Kayı Boyu'nu bir süre yönetmiştir. Obalar ayrılınca Ertuğrul'la beraber göç etmiştir.
***
Daha çok var ama karakterler değiştiği için yeni sezonda herkesi yazamıyorum şimdilik bu kadar..
O repliklerden bir kaçı..
İşte o muhteşem videolar..

***
Diriliş Ertuğrul 5. Sezon
Not: Diriliş Ertuğrul 5. sezonu başladı yeni sezon ilk bölümünü izledim her zaman ki gibi heyecanlı ve güzel bir sezon olacak yeni oyuncuları beğendim ama en sevdiğim karakter küçük Osman oldu harika bir performans izlerken helal be sana koçum devam et diye bağırışlarım duyulmuştur evden:D
* Keşke her sezon yorum yapsaydım.
***
Bakalım Diriliş Osman nasul olacak atv'de olması bilmiyorum sanki TRT'1'in ayrı bir tadı vardı. Ama yine de merakla beklediğim yapımlardan bir tanesi.
Yorumlarınızı bekliyorum

4 yorum:

  1. Eğer olurda yorum yapmayı unutursam da bilki daima takipteyim ve ertuğrul yazını çok beyendim sadece bu da değil komple asya dizileri filimleri ile ilgileniyor olmanda çok güzel ... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim beğendiğine sevindim..

      Sil
  2. Çok güzel bir dizi .. ❤❤

    YanıtlaSil
  3. Thank you very much, it is a legendary series that you liked.

    YanıtlaSil