12 Kasım 2021 Cuma

The Red Sleeve Cuff 2021 Tarihi Kore Dizisi

Uzun zamandır tarihi dizi izlemiyordum şimdi bir sürü seri başlıyor ve hepside çok güzel hepsini de izlemek istiyorum.Bu o dizilerden birtanesi çünkü Junho var:))
“Kral saray hanımını sevdi. Saray hanımı kralı sevdi mi?”

Hakkında:

Adı: The Red Sleeve Cuff
Tür: Tarih, Dram, Romantik
Yönetmen: Jung Ji In
Senaryo: Kang Mi-Kang (roman), Jung Hae-Ri
Bölüm sayısı: 17
Yayınlanma Tarihi: 12 Kasım 2021 - 1 Ocak 2022
Yayın Günleri ve Saati: Cuma - Cumartesi
Kanal: MBC
Dil: Korece
Ülke: Güney Kore
***

Konusu:

Saray hanımı olarak başlayıp, sonunda "Bin" konumuna yükselen (en yüksek cariye rütbesi), Veliaht Prens Mun Hyo'nun biyolojik annesi olan kraliyet cariyesi Uibin Sung'un ( Lee Se Young ) hikayesini anlatıyor.

Sung Deok-Im , velihat prens Lee San ile aşk yaşayan bir saray hanımıdır. Veliaht prens Lee San tahta geçince Sung Deok-Im den onun cariyesi olmasını ister ama Sung Deok-Im, cariye olunca özgürce yaşayamayacağını düşünmektedir. Buna rağmen cariyesi olmayı kabul eder ve Kral Jeongjo nun cariyesi olur. Sung Deok-Im bu kararı sonrasında hayatının dramatik serüvenine karşı yaşam savaşı verir.
***

Oyuncular:

Junho, Kral Jeongjo rolünde..
Keskin bakışları ve asil duruşuyla Yi San'ın gelecekteki kral olarak ateşli karizmasını yakalar."Sabırlıyım çünkü başarmak istediğim bir şey var. İstediğini elde etmek için katlanmak zorundasın.” Başlık, geleceğin kralının ulusu ve halkı için sorumluluk alma kararlılığını somutlaştırıyor.

 Kralın doğrudan torunu ve daha sonra Kral Jeongjo olacak olan en büyük torunu Lee San.
***
Lee Se Young, Sung Deok-Im rolünde.. 
“Küçük de olsa kendi seçimlerimi yaparken yaşamak istiyorum” yazıyor. Sakin bir hayatın hayalini kurar ama Yi San ile tanıştığında hayatı alt üst olur.

Kralın birçok kadınından biri olmak yerine hayat hakkında kendi kararlarını vermek isteyen bir saray leydisi.
***
Kang Hoon, Hong Deok Ro rolünde..
"Kalbimde ateş gibi yanan bir güneş var" yazıyor, Hong Deok Ro'nun kalbinde ne tür bir arzu barındırdığına dair merak uyandırıyor.

Joseon'un en yakışıklı erkeği olarak bilinir, ancak bakışlarında keskin ve yakıcı bir hırs vardır.
*
Fragmanlar:
Alışılmadık ilk buluşmalarıyla Yi San ve Seong Deok Im arasındaki aşkın başlangıcını gösteriyor. Video, Seong Deok Im'in anlatması ile başlıyor, "Bütün saray leydileri kralın en büyük torununun korkutucu olduğunu söylüyor. Hepsi ona kaplan veliaht prensi diyor. Ancak onun harika bir insan olduğunu düşünüyorum.

” Yi San tesadüfen kütüphanede Seong Deok Im ile tanışır ve onu azarlamaya çalışır. Ancak, Seong Deok Im onun kim olduğundan habersizdir ve Yi San'a saygısızlık edilir ve itibarını kaybeder. Dışarı atıldıktan ve kapı suratına kapatıldıktan sonra Yi San beceriksizce bağırdı, "Çok küstah!" Kimi kovaladığından habersiz olan Seong Deok Im, "Normal görünüyor, ama ne garip bir insan!"

 Yaptıklarının cezası olarak Yi San, Seong Deok Im'e bir özür mektubu yazmasını emreder ve Seong Deok Im, hayal kırıklığı içinde havayı sevimli bir şekilde tekmeler. Yi San, mektubu aldıktan sonra gizlice Seong Deok Im'e bakarken muzip bir şekilde gülümsüyor ve yanlış yola sapmasına rağmen izleyicilerin artan romantizmi karşısında kalplerinin çırpınmasına neden oluyor. 

Yi San ve Seong Deok Im, duygularını inkar etmeye çalışsalar da yavaş yavaş birbirlerine çekilirler. Yi San, “Bakışlarım sadece bugün ilk kez olduğu için çekildi. Her zaman yanımda olursan, seni gördüğümde bile seni göremem.” Seong Deok Im, "Majestelerinin gerçek duygularını öğrendiğim için bu benim için en iyisi." Yine de teaser, Yi San'ın “Seni seviyorum, bu yüzden beni seven kişinin elini tutarken gideceğim” dediği gibi, ikisinin birbirine sevgiyle bakmasıyla sona eriyor.
~~
Yi San ve Seong Deok Im'in sarayda kendi hayatlarını yaşamalarına bir bakış vererek başlıyor. Yi San, “Cennetin emri bana geldi, beni, bir kişiyi, bir ülkenin kaderinin sorumluluğunu taşıyor” diyor. Bu arada Deok Im, “Burada yapabileceğim pek bir şey yok. Küçük de olsa bir seçim yapabilmek istiyorum.

” Ancak, birbirinden çok farklı iki kişi arasında romantizm gelişmeye başlar. Yi San sert bir şekilde Seong Deok Im'e, "Sadece bir saray leydisiyken beni mi koruyacaksın?" diye soruyor. ama Deok Im kesin olarak cevap verir, "Seni öleceğim güne kadar koruyacağım." Göz teması kurdukları an, ilerideki duygusal aşk hikayelerinin ön izlemesini yapar.
~~
Yi San masasında oturmuş kitaplarını inceliyor. İlk başta odaklanmış görünüyor, ama aslında Seong Deok Im tarafından dikkati dağılıyor. Sanki cezbediyormuş gibi içini çeker ve ona bakar. Sesi, “Doğama karşı çıktım ve seni sevdim” diyor. Seong Deok Im çabucak bakışlarından kaçıyor ve o anlatıyor, "Saray leydilerinin bile kendi kalpleri ve iradeleri var." Sonra bir anda arkasında Yi San belirir. Onu arkadan kucaklamadan önce nazikçe elini tuttu. 

 “Bu yüzden sen olmalısın” diye paylaşıyor. Onu reddediyor gibi görünüyor, ancak gözleri duygularla pembeye dönüyor ve izleyicileri veliaht prens hakkında gerçekten nasıl hissettiğini merak etmeye bırakıyor.
~
Yi San, kütüphaneden çıkmak üzereyken aniden Seong Deok Im'in önünde belirir ve neredeyse ona çarpacağı için telaşa kapılır. Seong Deok Im birkaç adım geri giderken Yi San onu keskin bir bakışla gözlemler ve her seferinde bir adım yaklaşır. Yi San, Seong Deok Im'den gelen özür mektubunu okuduktan sonra beklenmedik bir şekilde gülümsedi ve kendi muzip gülümsemesiyle karşılık verdi. Anlatmaya devam ediyor, “Ancak, şimdi o kadar emin değilim. Beni tereddüte düşürüyorsun. Bu sıkıntılı olacak."
***
Not: En güzel Tarihi Kore dizi önerileri için Tıklayın!!
^.^
Yorumlarınızı bekliyorum💗😊

4 yorum:

  1. lee san ı izledikten sonra başka bir mutsuz son izlemek istemiyorum

    YanıtlaSil
  2. Bazı diziler anlatılmaz izlenir arkadaşlar benim için mükemmel bir diziydi herkese tavsiye ederim.

    YanıtlaSil