6 Ekim 2019 Pazar

Alif 2019 Pakistan Dizisi

Sürekli ertelenen bir dizi olan 'Alif' sonunda başlıyor. Çoğu çekimlerin Türkiye'de gerçekleştiği yeni Pakistan dizisiyle buradayım yine biliyorsunuz ki beğendiğim dizileri tanıtıyorum bu dizinin Ost'unu dinledikten sonra anladım ki bu dizi çok sevilecek sevildi bile onun için sizinde haberdar olmanızı istedim. Umarım çok sevilip de Türkçe alt yazısı olan dizilerden olur. Bu arada az önce dizinin ilk bölümüne baktım ilk girişi tüyler ürpertiyor.

 O kadar harika ki. Ve de Türkçe diyaloglar duyunca çok şaşırdım çok tuhafıma gitti.

Hakkında: 

Adı: Alif
Tür: Dram, Romantik
Yönetmen: Haseeb Hassan
Senarist: Umera Ahmad
Bölüm sayısı: 24
Bölüm Süresi: 38 - 40 dk.
Yayınlanma Tarihi: 5 Ekim 2019 - 14 Mart 2020
Yayın Günü ve Saati: Cumartesi
Kanal: Geo TV
Ülke: Pakistan 
Dil: Urduca 
***

Konusu:

Dizide aşkın birçok aşamasını göreceğiz. 

Alif, Momin'in yolculuğunun köklerini yeniden keşfetmek olduğu Momin ve Momina'nın yolculuğudur.  Momina'nın kardeşi için oyunculuk yapmasıyla Momin'le yolları bir şekilde kesişir. Film yapımcısı Momin ve asla oyunculuk yapmak istemeyen Momina'nın biraraya gelmesi ikilinin hayatları artık eskisi gibi olamayacaktır. 

 Momin'in herkesin onu yalnız bıraktığı yolculuğunda, büyükbabası ve Momina, gerçekte kim olduğu ile bağlantı kurmasına yardımcı olur. Kişiliğindeki olumsuzluk onu başarı ve ihtişamın buluştuğu bir yola sokar ancak hayattaki amacından uzaklaşır.

Öte yandan, Momina ona yardım etmeyi kabul eder, çünkü yakın zamanda kardeşini kaybetti ve duygusal travma ile mücadele etti, bu nedenle Momin'in karşılaştığı zorlukları anlıyor,  o ve büyükbabası geçmişle mücadelesinin üstesinden gelmek için önemli bir rol oynuyor ve ona yardım edecektir.

 Momin ile Momina'yı birbirine bağlayan nedir?
***

Oyuncular:

Hamza Ali Abbasi, Qalb-e-Momin rolünde..
 Sajal Aly, Momina Sultan rolünde..
Kubra Khan, Husn e Jahan rolünde..
Ahsan Khan, Taha Abdul Aalaa rolünde..
 Manzar Sehbai, Abdul Aalaa rolünde..
 Saleem Mairaj, Sultan rolünde..
 Lubna Aslam, Surrayya rolünde..
Osman Khalid Butt, Faisal rolünde..
Pehlaaj, Qalb-e-Momin (Çocuk) rolünde..
***
Dizi Ost'u

Not: Türkçe Altyazılı Pakistan Dizileri için Tıklayın!
Yorumlarınızı bekliyorum.

5 yorum:

  1. Yakında www . sinematik . net sitesinde olacak bu dizi, çeviri aşamasında ;) yayımlanmaya başlayınca sitemizden izleyebilirsiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nasıl izlicez bulamadım Türkçe altyazı lütfen yardımcı olurmusunuz

      Sil
  2. Geçenlerde Pakistan dizilerine bakarken gördüm bu yazınızı dedim izlemem gerek ama bu kadar güzel olabileceğini bilmiyordum daha yeni bitirdim ve size teşekkür etmek istedim o kadar kalbime dokundu ki size hislerimi bir kaç satırla anlatamam.Sadece Teşekkür edebilirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne demek istediğini anladım aslında beğenmene çok sevindim. Rica ederim:)

      Sil
  3. Şuanda yeni bitirdim Allahım bu nasıl bir dizi. Beni çok etkiledi. Hikayesi olsun, Momin'in Allah'ı bulma yolculuğu olsun çok çok beğendim. İlk defa bu kadar orjinal bir Pakistan dizisi izledim. Her zamanki gibi önyargılarla başlamıştım, sonuçta izlediğim çoğu Pakistan dizisi benzer senaryolarla dolu. Ama bu çok başkaydı. Aşk geri planda olmasına rağmen o da çok nahifti. Yönetmenin başka dizileri varsa bakmak isterim.

    YanıtlaSil