10 Ekim 2019 Perşembe

Leverage 2019 Kore Dizisi

Uzun zamandır 'Mad Dog' dizisinden sonra böyle ekip dizisi izlememiştim bu yeni amerikan yapımından esinlenen Leverage dizisinden etkilendim doğrusu ekipteki oyuncuları ayrı ayrı seveceğimizi hissediyorum. Umarım soluksuz izlediğim dizilerden olur. 

Hakkında:

Adı: Leverage 
Tür: Suç, Aksiyon, Dram
Yönetmen: Nam Ki-Hoon
Senaryo: Min Ji-Hyung
Bölüm sayısı: 16
Yayınlanma Tarihi: 13 Ekim 2019 - 1 Aralık 2019
Yayın Günleri ve Saati: 21:30 Pazar (arka arkaya 2 bölüm)
Kanal: TV Chosun
Dil: Korece 
Ülke: Güney Kore
***

Konusu:

Bu Drama, 2008-2012 yılları arasında TNT kablo kanalında yayınlanan ABD televizyon dizisi “Kaldıraç” ın bir versiyonudur . Seri, gerçek kötü adamları yakalamak için hırsızlar ve aleyhtarlar ekibini oluşturan eski bir sigorta araştırmacısının hikayesini konu alıyor.

Lee Tae Joon ( Lee Dong Gun ) mükemmel bir sigorta dolandırıcılığı araştırmacısıdır. Beklenmeyen bir dava hayatını değiştirir. İşini bırakır ve bir zamanlar yakaladığı yetenekli suçluları seçkin bir sahtekarlık ekibi oluşturmak üzere işe alır. Takım Hwang Soo Kyung ( Jeon Hye Bin ), Go Na Byul ( Kim Sae Ron ), Roy Ryu ( Kim Kwon ) ve Jung Ui Sung ( Yeo Hoe Hyun ) yer alır. Zengin suçluları dolandırıyorlar ve çaldıkları parayı kurbanlara iade ediyorlar.
***

Oyuncular:

Lee Dong Gun, Lee Tae Joon rolünde.. Ekibin lideridir. Ayrıca, iyileştirilemeyen bir hastalıktan muzdarip oğlu olan bir babadır. 
~~
Jeon Hye Bin, Hwang Soo Kyung rolünde.. Sahnede korkunç bir oyuncudur. Ancak gerçek dünya da dolandırıcılık söz konusu olduğunda, Akademi Ödülü düzeyinde bir oyunculuk sergilemektedir. Dört farklı dili akıcı bir şekilde konuşabilmektedir. Lee Tae-Joon ile gizemli bir ilişkisi vardır.
~~
Kim Sae Ron, Go Na Byul rolünde.. Çevik hırsızıdır. Eskiden bir eskrimciydi. Şimdi ise kilitli kapıları veya kasaları açma, benzersiz çeviklik ve esnekliği sayesinde lazer engellerini aşma, koşma ve gizlice girme konularında uzmanlaşmış birinci sınıf bir hırsızdır. Düşüncesiz ve lakayt bir konuşma tarzından sahiptir. Ancak buna karşın kendine özgün olan kişiliği, başkalarına kendisini sevdirmektedir.
~~
Kim Kwon, Roy Ryu rolünde.. Güvenlik uzmanıdır. Gençken bir Amerikalı aile tarafından evlat edilmiş ve dövüş sanatları konusunda uzmanlaşmış bir paralı asker olmuştur. Sadece kullandığı yeteneklerinin karşılığını almakla ilgilenmektedir. Ne adalet ne de sadakat gibi şeylere inanmaktadır. Kendisinden başka kimseye güvenmemektedir. Ancak savaş alanında terk edilmiş bir köpek yavrusunu sahiplendiği zaman ki gibi bazen beklenmedik bir şekilde yumuşak tarafını göstermektedir.
~~
Yeo Hoe Hyun, Jung Ui Sung rolünde.. Bilgisayarlar, CCTV’ler ve cep telefonları gibi dijital herhangi bir şey söz konusu olduğunda onun eline su dökebilecek kimse yoktur. Tuhaf ve çekingen bir karaktere sahiptir. Konuşkan ve meraklıdır. Güncel olaylar karşı tamamen kördür. Ancak ekibini her şeye bağlayan iyi bir kaynaktır.
***
Uzun Fragmanı:
Not: Harika dizi tavsiyeleri için Tıklayın!!
(^.^)
Yorumlarınızı bekliyorum💗😊

6 yorum:

  1. Mad Dog'dan sonra o tarz bir dizi izlemek isterim. Maddog gayet iyiydi. Fragmandan anladığım kadarıyla buda iyi bir diziye benziyor umarım yanılmam :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım yanılmayız böyle bir diziye ihtiyacım ve gerçekten gülümseten ve düşündüren yapımlar diğer dizilere oranla daha çok severim.

      Sil
    2. bu dizinin asıl versiyonu var zamanında cnbc-e de çıkıyordu ve birkaç sezonu vardı. süper bir diziydi, o zamanlar. asıl versiyonunu izlemenizi tavsiye ederim. umarım bu dizinin 2. sezonu olur en azından.

      Sil
    3. Umarım 2. sezonu olur. Dediğin diziyi de mutlaka bakacağım. Teşekkür ederim:)

      Sil
  2. Dizinin 2.Sezonu var mı acaba? Varsa nereden izleyebilirim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2. sezonu olmadığını biliyorum yoksa hemen eklerdim.

      Sil