23 Aralık 2020 Çarşamba

Aşk Tarifi - The Hundred-Foot Journey 2014 İzle

Merhaba arkadaşlar nasılsınız bakalım. Az önce öyle güzel öyle tatlı öyle naif Hint - Fransız karışımı bir film izledim ki mutlaka izlemenizi istiyorum hadi şimdi bir film molası verelim o zaman çok akıcı kitap tadında kendinden de görebileceğin sahnelerin olduğu vede çoğu zaman hayattan olduğu için insanın gözleri doluyor yani bende öyle oldu çok bizden tam olarak anlatamadım biliyorum ama şunu da söyleyeyim yemek aşkı ve gerçek aşk desem anlaşılır mı anlaşılmıştır yaa hadi o zaman iyi seyirler dilerim.

Hakkında:

Adı: The Hundred-Foot Journey
Tür: Romantik, Komedi, Macera
Yönetmen: Lasse Hallström
Senarist: Steven Knight
Yayın Tarihi: 4 Ağustos 2014
Süre: 122 dk.
Ülke: ABD
Dil: İngilizce
***

Konusu:

Hikaye Bombay’da yaşayan Hassan’ın başından geçiyor. 

Küçük yaşta annesi sayesinde harika yemekler yapmayı öğrenen Hassan, bu ilgisini kendi yeteneğiyle beraber pekiştirmeyi başaran bir genç olur. Bir gün dedesinin işlettiği restoranda çalışırken meydana gelen bir kaza sonucunda ailesi ile beraber Bombay’dan kalkıp Fransa’nın sakin bir kasabasına yerleşir. Fakat yolda tesadüf eseri karşılaşacağı Marguerite sayesinde Hassan’ın tüm hayatı değişecektir. Bu kısım filmin henüz giriş kısmı; esas olaylar bundan sonra başlıyor.

Bir süre sonra babasının yolda gördüğü kırık dökük eski bir mekanı elindeki son para ile satın alıp kısa sürede harika bir Hint restoranı haline getiren bu sevimli ve başarılı aile, aynı zamanda restoranın üst katında yaşamaya başlar. Ama ortalık bundan sonra alevlenir, çünkü yolun tam karşısında 100 adımlık mesafede ki, kasabanın en prestijli Fransız mutfağına sahip restoranı “Le Saule Pleureur” bulunmaktadır. Restoran şefi olan Madame Mallory kısa sürede yeni açılan bu restoranın başarısı üzerine oldukça telaşlanır ve atışmalar. 

Daha sonra mı ne olur biraz spoi versem mi bence izleyip görelim:))
***

Oyuncular:

Manish Dayal, Hassan rolünde..
Helen Mirren, Madame Mallory rolünde..
Charlotte Le Bon, Marguerite rolünde..
Om Puri, Abbu 'Papa' Kadam rolünde..
***
Film her ne kadar klişe olsa da, hikaye önünüze öyle güzel sunuluyor ki, izlerken bunları düşünecek fırsatınız dahi olmuyor. Sıcak, samimi ve duygusal bir film izlemek isteyenlere ilaç gibi gelecek olan Aşk Tarifi, filmdeki yemekler gibi sizde hoş bir tat bırakacak bundan eminim:))
- Aşk Tarifi diye bir film daha var yine yemek konulu tavsiye ederim onuda çok eskiden izlemiştim. Güzel olduğunu hatırlıyorum.
~~
Aşk Tarifi Filmi İzle:
~
Film hakkındaki yorumlarınızı bekliyorum ve tabi ki tavsiye filmlerinizi de yazarsanız çok sevinirim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder